KAYSERİ / YAHYALI - Yahyalı Bilim ve Sanat Merkezi

Ara

Merkezimiz 2022 yılında açılmıştır. BİLSEM’ler okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmaktadır. Bu çerçevede merkezimiz de ilçemizdeki resim, müzik ve genel yetenek alanlarında özel yetenekli ve merkezi sınavla seçilen öğrencilerimize hizmet vermektedir.

BİLSEM’de sunulan eğitim hizmetleri ile özel yetenekli öğrencilerin;

a) Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış hâline getirmiş bireyler olarak yetiştirilmesi,

b) Ülkesinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip; lider, yapıcı, yaratıcı ve ülke kalkınmasına katkıda bulunan bireyler olarak yetiştirilip geliştirilmesi,

c) Bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri, yetenekleri ve yaratıcılıklarını erken yaşta fark ederek en üst düzeyde kullanmaları,

ç) Öğrencilerin yaratıcı düşünce, keşif, icat, sosyal ilişkilerde başarı, inovasyon, liderlik, iletişim ve sanatsal beceriler kazanmaları,

d) Özel yetenekleri doğrultusunda bilimsel çalışma disiplini kazanmaları, disiplinler arası düşünme, sorunları çözme, belirlenen ihtiyaçları karşılamaya yönelik projeler gerçekleştirmeleri amaçlanır.

Bu amaçlar çerçevesinde ilçemizden yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini fark etme-ettirme, geliştirme ve proje çalışmalarıyla ülkemizin  geleceğine ışık tutacak  mühendis, doktor, bilim insanı, sanatçıları vb. arsına girmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Bu hedefe ulaşabilmemiz için  merkezimizin fiziki ve eğitim imkanlarının geliştirilmesi gerekmektedir.  Bakanlığımız  merkezimizin açılmasını müteakip derslik ve idari ihtiyaçlar için gönderdiği ödenek ile eğitim ortamlarımız asgari düzeyde hazırlanmıştır.  Yahyalı Bilim ve Sanat Merkezi olarak öğrencilerimizi yazılım, tasarım, bilişim ve sanat alanlarında gelişimlerini sağlamak amacıyla robotik kodlama, yazılım tasarım, bilişim ve ahşap tasarım atölyeleri kumayı planlamaktayız. Bu çerçevede ilçemizin yetenekli öğrencilerimiz için, geleceğimizin inşaası için desteklerinizi  bekliyoruz.